• O amortizerima

  Ovoj važnoj komponenti vozila poklanja se premalo pažnje. Amortizeri u savršenom stanju nisu samo pitanje udobnosti nego su također neophodni za sigurnost. Amortizeri podupiru kontakt vozila sa cestom.

  Oštećeni amortizeri produljuju duljinu kočenja. Gume i podvozje se troše puno brže. Osim toga oštićeni amortizeri ometaju vožnju i nepovoljno utječu na modernu sigurnosnu tehnologiju u vozilu.

  Znakovi upozorenja

  Pokvarene amortizere možete prepoznati po tome Što Vaše vozilo oscilira nakon prelaska izbočine ili pri niskim brzinama(30 km/h) na lošim cestama pojavljuje buka. Ostali znakovi uupozorenja su nejednako trošenje guma i povećana abrazija guma.

  1 od 10 vozila na cesti ima oštećene amortizere. Postotak se povećava do 17% u slučaju vozila koja su prošla 200 000 km.

 • O kočnicama

  Za svako putavanje neophodne su kočnice koje pravilno rade. Prilikom oštrog kočenja cjelokupna kinetička energija pretvara se u toplinu. Kočioni diskovi, obloge i kočiona tekućina su pod jakim opterećenjem. To opterećenje možepodnijeti samo onaj kočioni sistem koji posjeduje najveću i savršenu količinu proizvoda.

  Faktori koji određuju duljinu kočenja:

  •  Sposobnost reakcije i vozačeva tehnika kočenja
  •  Karakteristike reagiranja i učinkovitost kočnica
  • Stanje guma, amortizera i ceste

  Pravilno tumačenje smetnji prilikom kočenja

  Neki šumovi uzrokovani kočenjem su bezopasni, ali ukoliko buka postane zamjetna ne pokušavajte sami dijagnosticirati mogući uzrok greške. U takvim slučajevima najbolje je da stručnjaci što prije provjere Vaš sustav kočenja.

  Profesionalna kočiona usluga povećava sigurnost. Provjerite da li su Vaše kočnice jako potrošene i/ili neravnomjerno potrošene. Vaš Bosch Car Service će također provjeriti i kočionu tekućinu: ukoliko ona sadrži previše vode funkcije ABS-a i ESP-a će biti oslabljene. Nadalje, sustav kočenja može sasvim zatajiti ukoliko je previše opterećen.

 • O vidiljivosti i svjetlima

  Radi sigurnosti upalite svjetla!

  Uvijek vozite s upaljenim svjetlima. Ne samo noću, po mogli, snijegu ili kiši nego i danju. Vaša prednost: vozilo će prije biti zapaženo od strane drugih vozača. Time se mogu izbjeći mnoge nezgode. Mnoge europske zemlje su prepoznale i uvele opću obavezu vožnje s upaljenim svjetlima po danu.

  Neispravno podešena prednja svjetla mogu ugroziti druge vozače npr. Ukoliko je cesta nedovoljno osvjetljenja ili je nadolazići promet zaslijepljen Vašim svjetlima. Možete svratti u bilo koje vrijeme u servis i podesiti vaša svjetla.

  Niti jedan drugi dio vozila nije toliko važan za vidljivost po magli, kiši ili snijegu kao vjetrobanski brisač. Ukoliko ostatci prljavštine ili voda prijanjaju uz staklo, trebate nove brisače. Svratite do nas te će nam biti zadovoljstvo provjeriti vaše metlice.

  Krajnje je vrijeme za nove brisače ukoliko:

  • Voda prijanja uz vjetrobansko staklo
  • Staklo je puno pruga
  •  Tragovi lošeg brisanja
 • Pregled i izmjena ulja

  Sezonski pregled vozila: od pregleda prije godišnjeg odmora do zimskog pregleda.

  Naš servis će se pobrinuti da ste uvijek sigurni na cesti: pregledom prije godišnjeg odmora i početka turističke sezone i zimskim pregledom u vrijeme kada počinje sezona hladnog vremena. SIGURNOST IMA PRIORITET – u bilo koje doba godine. Dozvolite da Vam provjerimo Vaše vozilo

  Izmjena ulja od strane stručnjaka

  Redovita izmjena ulja osigurava dugi životni vijek motora te ujednačeni rad. Stučnjaci u našem servisu će Vam pravovremeno provjeriti ulje i filter goriva, a ulje će zbrinuti na ekološki prihvatljiv način. Sa zadovoljstvom ćemo Vam odgovorotiti na bilo koje p itanje vezano uz tip ulja.

Uvijek preporučamo da se o vašem vozilu brinu stručnjaci

Rezervirajte svoj termin odmah, bez dugih čekanja i nervoze. Izaberite svoj termin koji vam odgovara i sve ostalo prepustite nama.